Oproep van huurster Adelien:

Met spoed gezocht versterking voor haar project: ‘Sociaal onrecht in Nul-op-de-Meter-gerenoveerde huurwoningen’

Er blijken in de woningbouwwereld, en de partijen die daar indirect mee te maken hebben, behoorlijk misstanden plaats te vinden die de gezondheid van veel bewoners schaden. Dit speelt vooral op het gebied van verduurzaming van oude sociale huurwoningen.

Van mijn (oude sociale) huurwoning is een verduurzaamde Nul Op de Meter (NOM) woning van gemaakt. Ik ervaar van het begin af aan al klachten die vooral met het ademhalingsgebied te maken hebben en niet zo’n beetje ook.

Graag zou ik dit onrecht willen aanvechten, Ik ben nu inmiddels op dit gebied, al bijna 2 jaar aan het strijden voornamelijk alleen. Dat lukt nu niet meer. Gelukkig heb ik het afgelopen jaar al wel steun gekregen van Iris, echter omdat dit niet zomaar een project is, kan ik nog meer hulp gebruiken. Het wordt nu te groot doordat er verschillende partijen (Verhuurder, Huurcommissie, Gemeente) bij komen kijken en gezien mijn gezondheid en de intensiteit van dit project kan ik dit niet meer alleen. Aangezien ik geen financieel middelen heb zoek ik mensen die op vrijwillige basis willen mee helpen met duwen tegen het huidig systeem.

Helaas is gebleken dat zowel de professionaliteit alsook de menselijke maat bij verschillende partijen waar ik mee te maken heb hierin ver te zoeken is. De woningbouwwereld gaat hier niet mee stoppen en daarom wil ik toch doorgaan, omdat dit heel belangrijk is.

Waarmee kun je mij op korte termijn helpen?
Op korte termijn. In november is er een 2de hoorzitting met de Landelijke Huurcommissie. Ik zoek op korte termijn iemand die mij kan ondersteunen en die kennis heeft van autonome rechten en technische kennis.
De werkzaamheden hiervoor zullen zijn:
– Analyseren van het rapport
– Plan van aanpak te maken voor de Hoorzitting
– Bij de Hoorzitting aanwezig zijn en bijdragen waar dat nodig is

Waarmee kun je mij nog meer helpen (in het kort)?
– Professionele technische onderzoeker voor een onderzoek aan de woning/ventilatie
– Autonome juridische ondersteuning/advocaat
Zaak verhuurder; correspondentie doornemen, helpen voorbereiden rechtszaak verhuurder
– Website bouwer/ontwerper
– Communicatie Online onderzoeken soortgelijke projecten en plaatsen van publicaties
– Contact zoeken bewoners soortgelijke projecten door heel het land

Heb je zin om mij te helpen? Dan kan ik je een PDF bestand opsturen met een korte samenvatting van wat er allemaal al is gebeurd. Je kunt hierover contact opnemen met mij via adelien_o@hotmail.com. Je kunt ook bellen met Iris via 06-45428441 (bij geen gehoor aub voicemail inspreken).

Bedankt voor je tijd om dit bericht te lezen en eventueel te delen.

Met vriendelijke groet,

Adelien